Off page optimizacija sajta

To su stvari koje radimo van stranica našeg sajta i tri ključne stvari su za dobru optimizaciju sajta.

Izgradnja povjerenja i autoriteta.

Google ima jedan sistem vrednosti po kojima meri vrenost i poverenje u vašu stranicu. To je page rank. Page ranking se kreće od 0 do 10. Da bi si povećali PR korisno je povezati se sa stranicama koje imaju jako visoki PR kao Youtube, Twiter, Facebook, Linkedin, Wikipedia itd. Na page rank utiče i koliko je star vaš domen, odnosno od kada je u funkciji. Zato je bitno kada radite optimizaciju sajta da dobijate linkove od sajtova sa autoritetom.

optimizacija sajtaPazite sa kime delite svoje stranice i linkove, izbegavajte sajtove kao što su spamerske stranice, porno stranice, stranice sa ilegalnim sadržajem i sl. jer tako degradirate svoje strani, gubite pozicije, a možete biti i penaliozovani. Pa onda sav trud koji ste uložili za izradu sajta naravno propada.

Popularnost linka stranice

Prilikom izrade sajta bitno je da radite na svom sadržaju, jer ako neko sa sajta sa sličnim sadržajem postavi link na svojoj stranici prema vašem sajtu, vama raste popularnost na pretraživačima. Na taj način možete dobiti i posetioce. Zato je važno imati dobara sadržaj, da bi neko linkovao na vaš sajt.
Zašto bih neko linkovao ka vama. Dobra seo optimizacija sajta zahteva i neki izlazni link, pa ako imate dobar sadržaj možda neko i ubode Vas.

Anchor Text

Kod spoljašnjih linkova – najvažnije je da povratni linkovi imaju anchor text odnosno ključnu reč u linku koji vodi na Vašu stranicu. Kada neko postavlja link ka vašoj stranici, neka u anchor tekstu budu ključne reči.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s